Ansambel Bratje Plesničar iz Melbourna v Avstraliji

bratje Plesničar Melbourne2298

Bratje Plesničar so leta 1973  pri Bill Armstrong Studia v Melbournu izdali svojo drugo ploščo na kateri imajo štiri lastne pesmi. Leta 1976  so za šest mesecev odpotovali v Slovenijo potem ko so tri leta polnili slovenske dvorane v Melbournu in drugod po Avstraliji.

Turnejo so uspešno začeli v Münchnu na 5. srečanju slovenskih izseljenskih društev, zatem pa so se vse poletne mesece vrstili njihovi nastopi po raznih slovenskih krajih.

Nastopili so na izseljeniškem pikniku v Škofji Loki, zatem na družabnem srečanju primorskih izseljencev na Kekcu nad Novo Gorico.

Ansambel bratov Plesničar iz Australije278

V prijazni Vinici v Beli krajini so igrali ob gasilskem prazniku, Na Gorenjskem so nastopili v Mlinšah pri Gorjah. Obiskali so naše lepo Velenje  in tam uspešno nastopali. Sodelovali so na folklornem festivalu v Beltincih, nastopili so v Čardi v Prekmurju, pa na v Radgoni. Vmes so nastopali v Kopru in Piranu ter Izoli. Zatem so se udeležili ptujskega festivala domačih ansamblov, kjer so si , kakor pred dvema letoma ponovno pridobili  nagrado publike..

Ansambel bratov Plesničar Avstralija1387

Medtem so še pri Helidonu posneli Long play ploščo, na kateri je več lastnih skladb vodje ansambla Marka Plesničarja v ritmu valčkov in polk, kakor na primer polka »«Na počitnicah« in valček »Ne pozabi name«

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s