Trije prijatelji na počitnicah.

Rudolf Štekar, Nestor Škof 1704

Sedaj, ko smo na vrhuncu  počitnic, mi je pod roke iz “kovčka” padla meni lepa, počitniška fotografija. Posnel jo je Armando Blažina leta 1963 v vznožju Andov v Argentini  blizu mesta Mendoza. Poleg njega sta na njegovi desni  Rudolf Štekar , na levi pa Nestor Škof.

O Armandu Blažini sem v svojem “kovčku” napisal že dva prispevka, posredno pa tudi o Nestorju Škofu. Ko sem  namreč lani ob smrti Roberta Misleja  pisal pripravek o njem, sem omenil tragično smrt z vespo v polnočnem Buenos Airesu. Vespo je takrat vozil Nestor, Roberto se mu je priključil zadnji hip. Promet v velikem Buenos Airesu je gost tudi ponoči. Na enem izmed mnogih križišč, takrat tudi v Buenos Airesu še ni bilo rondojev, ju je zbil avto in to z veliko hitrostjo. Nestorja so našli mrtvega na cestišču, medtem ko so Roberta še dolgo iskali. In takrat je slovenska skupnost v Buenos Airesu zaječala, “dva  mlada in sposobna”.

Na srečo so Roberta našli in navkljub težkim poškodbam je nesrečo preživel,  Nestorja pa smo v Ljubljani zaman čakali. Vsi trije so bili namreč štipendisti Slovenske izseljenske matice. Rudolf in Armando sta študij v Ljubljani končala in se vrnila domov v Argentino. Armando se je čez nekaj let preselil  v Slovenijo. Usoda pa je hotela, da je umrl v Argentini v rojstnem Buenos Airesu.

Vsi trije so na fotografiji veseli. Rudolfa in Armanda sem poznal dobro, posebej slednjega. Vsi trije so izhajali iz zavednih izseljeniških družin v velikem Buenos Airesu. Živ je le še Rudolf in je krepkega zdravja, želim mu, da bi tak ostal še dolgo,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s