Zamudila sta na poročno fotografiranje.

Dramska sekcija Triglava v Švici1707

Delo v slovenskih društvih po svetu je potekalo zgolj v prostem času. Le tega pa ni bilo na pretek. Poleg rednega dela v tovarnah so bila tu , vsaj v začetku, še obvezna učenja tujega jezika in tudi še drugačna izobraževanja. Tisto malo prostega časa, ki jim je bil na voljo, so izkoristili v društvih, v katera so radi hodili. Niso redki primeri, ko so člani našli svojo zakonsko partnerico prav v prostorih društva.

Slučajno sem našel v “kovčku” poročno fotografijo Guida Walderja in Ane Švajger iz Švice. V Slovenskem društvu Triglav v Zürichu je posle odrskega mojstra v dramski sekciji opravljal Guido Walder. Bil je zelo aktiven  v vseh pogledih in se je kmalu zagledal v Slovenko Ano Švajger. Do poroke ni bilo več veliko.

Na priloženi fotografiji so: mladi poročni par in Jože Kovač, Fanika Rodella, Breda Stepich- Cechich in Majda Ipavec. Dramske sekcije v Zürichu že davno ni več. Za zgodovino pa je le primerno povedati, da sta jo takrat, leta 1975,  tvorila tudi Franc Koljšek in Lojze Žgavec. Žal sta na fotografiranje zamudila. Danes, po tolikih letih, pa ju le lahko postavimo v vrsto prizadevnih članov dramske sekcije Triglava.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s