Ansambel VEČERNI ZVON iz Avstralije.

Ansambel VEČERNI ZVON, Australija2176

Ansambel VEČERNI ZVON iz Melbourna v Avstraliji sestavljajo ; tri dekleta in trije fantje. Vsi so že bili rojeni v Avstraliji, kamor so se iz Slovenije preselili njihovi starši , ki  so jim omogočili življenje katerega doma niso mogli sami sebi.. Istočasno pa so jim vcepili tudi ljubezen do slovenske kulture.

Ansambel je leta 1982 ustanovil Franc Hartman. Poleg njega je pri ustanovitvi ansambla veliko pripomogel Franc Arnuš, ki je bil med drugimi tudi organizator njihovih nastopov. Ker je bila večina članov ansambla ob začetku premlada, da bi imeli vozniško dovoljenje so jih prva leta po nastopih prevažali kar starši. Nastopali so po slovenskih, avstrijskih, nemških in istrskih klubih oziroma društvih.

Ansambel VEČERNI ZVON, Australija2175

Ansambel Večerni zvon so sestavljali:

Emilija Arnuš (klasična in bas kitara) Rojena je bila 1971 v Avstraliji. Starši izhajajo iz okolice Ptuja (vas Podvinci). Ansamblu se je pridružila ko je bila stara 13 let. Pred tem je pela v slovenskem mladinskem zboru.

Greta Prosenjak (por. Debelak) Rodila se je leta 1961 v Avstraliji. Svojo pevsko kariero je pričela pri slovenskem pevskemu zboru Glasnik. Pred tem pa je sodelovala tudi pri ansamblu Drava.  V zboru je glavna pevka.

Majda Barič (bobni)

John Barič (harmonika)

Andrew Turk (kitara)

Zlatko Fekonja (saksofon in klarinet)

Ansambel VEČERNI ZVON, Australija2174

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s