ORUMENELA FOTOGRAFIJA: Redek obisk predsednika slovenske vlade v ZDA, v času ko je še obstajala Socialistična federativna republika Jugoslavija.

Čeprav je bilo v 55 letih obstoja SFRJ,  malo obiskov predstavnikov Slovenije , in tudi drugih republik in  avtonomnih pokrajin,  v Združenih državah Amerike, pa sem eno v »kovčku« le našel.

Official city of Cleveland photograph  je 19.novembra 1974 napravil fotografijo z obiska predsednika Izvršnega sveta Socialistične republike Slovenije ( danes bi rekli Predsednika Vlade R Slovenije) pri županu mesta Clevelanda, Ohio.

Zanimivo je , da je bil takratni generalni konzul SFRJ v Clevelandu Ivan Seničar ( prvi z desne). V Washingtonu pa je na jugoslovanskem veleposlaništvu delal Marjan Osolnik (tretji z desne v prvi vrsti). Glede na dejstvo, da se takratni predsednik Andrej Marinc(drugi z desne), nikakor in nikdar ne pojavlja v javnosti in glede na to daje Ivan Seničar umrl leta 2019, Marjan Osolnik pa že 2017, bomo morali verjetno še dolgo čakati , da bomo izvedeli kaj več ( če sploh bomo) o ciljih in rezultatih obiska takratnega predsednika Vlade, ki je najbolj znan po tem, da je nasledil popularnega , toda odstavljenega, Staneta Kavčiča.

Posebej pa mi je žal, da o tem obisku nikoli nisem govoril, z meni dobro poznanim , legendarnim Tonijem Petkovškom ( stoji za Andrejem Marincem) iz Clevelanda.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s